Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari bude za Massou nadále stát, tvrdí Domenicali

Ferrari bude za Massou nadále stát, tvrdí Domenicali

Brazilec má za sebou v Německu další nepovedený závod.

Šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali trvá na tom, že se bude i ve druhé polovině sezóny 2012 snažit bránit Felipeho Massu před negativním tlakem okolí.

Brazilec zatím zažívá nepovedenou sezónu, když po první půli ztrácí 131 bodů na svého týmového kolegu Fernanda Alonsa, který již třikrát zvítězil a vede průběžné pořadí šampionátu.

Massova budoucnost v Maranellu je stále předmětem diskuzí, ačkoliv s jeho náhradou nejvíce spojovaný Mark Webber před dvěma týdny oznámil prodloužení smlouvy s Red Bullem.

Velká cena Německa však pro Massu znamenala další zklamání, Brazilec totiž před první zatáčkou ulomil přední křídlo o vůz soupeře a do cíle dojel na dvanáctém místě. Domenicali však tvrdí, že Ferrari stále za Massou stojí.

"Chceme Felipeho stoprocentně podpořit," řekl Ital. "Chceme vyjádřit, že jsme v tuto chvíli všichni spolu jako tým a rodina.

Na Silverstonu jsme viděli, že byl Felipe blízko za Fernandem, takže proto musíme věřit ve skutečnost, že Felipe dokáže pro tým odvést dobrou práci.

Proto neustále říkáme, že na něj nijak netlačíme. Chceme, aby si uvědomil, že je naší součástí a budeme ho chránit za všech okolností. A jsem si jistý, že týmu vrátí, co mu tým dává."

Na otázku, zda spekulace o Massově náhradě mohou sehrávat roli v jeho nevýrazných výkonech, Domenicali odpověděl, že Ferrari s vyřešením budoucnosti nespěchá.

"Už od začátku říkáme, že s tím nespěcháme. Nemění to náš přístup. Teď není čas na diskuze o budoucnosti."