Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

BOP znevýhodnilo obě Ferrari 458 Italia

BOP znevýhodnilo obě Ferrari 458 Italia

Výsledkem bylo pouze šesté místo v neděli pro tým se Salaquardou.

Dobré výkony, ale nepříliš mnoho bodů kvůli znevýhodnění technickými předpisy - takový je souhrn závodního víkendu na Slovakiaringu, šestého podniku mistrovství světa FIA GT1, z pohledu dvou Ferrari 458 Italia týmu AF Corse. Přes veškerou snahu v obou závodech Balance of Performance (BOP) stanovené organizátory se stává znepokojujícím a tvrdě postihujícím prvkem pro obě Ferrari.

V neděli Ferrari 458 Italia se startovním číslem 3 pilotované Filipem Salaquardou a Tonim Vilanderem odjelo skvělý závod ve velice dobrém tempu a s velmi rychlou zastávkou v boxech. Nicméně dvojice Salaquarda - Vilander skončila šestá. Příčinou je BOP! V kvalifikačním závodě byla posádka Ferrari 458 Italia se startovním číslem 3 sedmá.

Vůz se startovním číslem 4 - s Francescem Castellaccim a Enzem Idem za volantem - viděl šachovnicovou vlajku kvalifikačního závodu na 10. místě. V hlavním závodě byla po kontaktu poškozena pneumatika i zavěšení. O pár minut později bylo Ferrari nuceno odstoupit, aniž by Castellacci do závodu vůbec zasáhl.