Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams je lepší, než ukazují body, tvrdí Bottas

Williams je lepší, než ukazují body, tvrdí Bottas

Stáj z Grove mimo vítězství Maldonada nebyla v první šestce.

Williams má na to být ještě lepší, než co ukazuje jeho bodový zisk v dosavadním průběhu letošní sezóny. Takový je názor rezervního jezdce týmu Valtteriho Bottase.

Loňský šampion seriálu GP3 se letos často objevuje v prvních pátečních trénincích ve voze Bruna Senny. Ačkoliv Williamsu zatím patří až sedmé místo v Poháru konstruktérů a kromě překvapivého vítězství Pastora Maldonada ve Španělsku nezískal žádné umístění v první šestce, Bottas je přesvědčen o tom, že letošní vůz je stále lepší a lepší.

"Rozhodně se zlepšujeme a od začátku roku vůz chápeme daleko více," řekl Fin. "Celou dobu jdeme správným směrem. Samozřejmě se i ostatní týmy zlepšují, ale pokud budeme schopni nadále pracovat dobře a všichni se budou nadále snažit, myslím, že budeme stále schopni získat slušné body."

Bottas je přesvědčen o tom, že Williamsu v lepších výsledcích zabránila smůla, nikoliv nedostatečná konkurenceschopnost.

"Myslím, že co se týče výsledků, které jsme získali o několika posledních víkendech, jsme měli opravdu smůlu. Myslím, že jsme měli získat více bodů, měli jsme spoustu smůly. Auto má na víc, než co jsme ukázali."