Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso by v belgickém závodě uvítal déšť

Alonso by v belgickém závodě uvítal déšť

Za sucha podle něj Ferrari nemá tak velké šance.

Fernando Alonso se nechal slyšet, že by uvítal, kdyby se Velká cena Belgie jela za deště. Za mokrých podmínek má totiž podle jeho mínění Ferrari větší šanci uspět.

Španělský závodník již letos několikrát prokázal své schopnosti v dešti, když například zvítězil v Malajsii a minulý měsíc vybojoval pole position ve Velké Británii a Německu, z čehož pramenilo druhé místo a další triumf.

V Belgii Alonso novinářům sdělil, že by mokré podmínky mohly opět přinést další neočekávané příležitosti vyhrát.

"Když je vaše auto konkurenceschopné a vy jste o daném víkendu dobří, pak je suchý závod zřejmě lepší, protože je to stabilnější," řekl Alonso.

"Pokud jste rychlí, tak jste na 99% na pódiu, což už by pro nás byl dobrý výsledek. Pokud nejste konkurenceschopní, jsem si jistý, že mokré podmínky pomohou, protože můžete dokázat víc, například zvolit správné pneumatiky ve správnou chvíli.

V tuto chvíli nevím, ale když se podívám na letošní šampionát, pak je pro nás mokrý závod možná lepší. Mokro však zároveň znamená větší risk. Máte Aquaplanning, bílé čáry, obrubníky, takže mokrý závod vám může hodně pomoct, ale také hodně vzít."

Alonsovým hlavním cílem je však konzistence a pokračování ve sběru bodů v každém závodě, což se mu letos jako už jedinému jezdci zatím daří.

"Myslím, že v tomto šampionátu musíte dokončovat závody, neustále musíte bodovat a mokrý závod znamená větší risk, ale je to větší risk pro všechny," doplnil.