Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari tvrdí, že Räikkönen je pro ně hrozbou

Ferrari tvrdí, že Räikkönen je pro ně hrozbou

Finovi patří v průběžném pořadí třetí místo.

Kimi Räikkönen by podle týmu Ferrari mohl být vážným soupeřem Fernanda Alonsa v boji o titul.

Pilot Lotusu se po pátém místě ve Velké ceně Itálie posunul už na třetí pozici v průběžném pořadí. Na vedoucího Alonsa přitom ztrácí pouze 38 bodů a je jen jeden bod za Lewisem Hamiltonem.

Podle šéfa Ferrari Stefana Domenicaliho je šampionát zcela otevřený. Právě Räikkönen by podle něj mohl být černým koněm, jelikož na něj není soustředěna taková pozornost.

"Ke všem z nich mám respekt," odpověděl Domenicali na otázku, kdo je podle něj pro Ferrari největším soupeřem. "Vždy jsem říkal, že se z Kimiho krok za krokem stává nebezpečný jezdec, je čím dál blíž.

Hamilton je s autem, které teď má, velmi, velmi silný a v několika uplynulých závodech jsme viděli, že se může stát vše. Se všemi jezdci, kteří jsou mezi nejlepšími pěti až šesti, se proto musí počítat."


Domenicali také věří, že díky nulovému zisku jezdců Red Bullu v Monze se ještě zdramatizovala situace v Poháru konstruktérů. Tým Christiana Hornera je sice stále v čele, na druhý McLaren má ovšem nyní pouze 29 bodů náskok. Ferrari je zpět o dalších 17 bodů.

"Musím říct, že díky odstoupení Red Bullu je situace v Poháru konstruktérů sice obtížná, ale pro první čtyři týmy otevřená.

Je to tedy pro nás všechny další motivace, abychom podávali co nejlepší výkony."