Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel věnoval své vítězství zesnulému profesoru Watkinsovi

Vettel věnoval své vítězství zesnulému profesoru Watkinsovi

"Tohle byl jeden z nejtěžších závodů," dodal Němec.

Sebastian Vettel věnoval své vítězství ve Velké ceně Singapuru nedávno zesnulému profesoru Sidu Watkinsovi, někdejšímu oficiálnímu lékaři Formule 1.

Watkins se výraznou měrou zasloužil o posun bezpečnosti v motorsportu na současnou úroveň. Před závodem v Singapuru byla jeho památka uctěna minutou ticha.

Vettel se po závodě rozhodl své vítězství v závodě, který popsal jako jeden z vůbec nejnáročnějších, věnovat právě jemu.

"Myslím, že je to jeden z nejtěžších závodů roku, abych pravdu řekl," sdělil pilot Red Bullu. "Je velice dlouhý, odjeli jsme plné dvě hodiny, okruh je zabiják, tolik hrbolů, žádné místo pro chyby a závod působí jako nekonečný. Samozřejmě jsme trochu vytěžili z poruchy Lewise (Hamiltona), kterou jsem viděl už pár kol předtím, protože ztrácel olej.

Celkově jsme po celý víkend byli velice rychlí a měli jsme dobrý start, což nás dostalo na druhé místo a do boje. Rychlost tam byla, takže jsem zkrátka neuvěřitelně šťastný a hrdý, protože tohle je tak náročný závod.

Takže, jsem hrdý na to, že jsem tu vyhrál, a chtěl bych to vítězství věnovat jednomu skutečně jedinečnému člověku: panu Sidu Watkinsovi, který zesnul. Rozhodně se na něj bude vzpomínat, myslím, že on je jedním z největších důvodů, proč můžeme jezdit na takové okruhy jako tento, užít si to a být vcelku v bezpečí. On pro nás pro všechny posunul hranice, co se bezpečnosti týče, takže velké díky."