Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren má na to v Indii porazit Red Bull

McLaren má na to v Indii porazit Red Bull

Stáj z Wokingu doufá v dobrá úvodní kola závodu.

McLaren je přesvědčen o tom, že jeho závodní tempo je dost dobré na to, aby jeho jezdci byli schopni v závodě ohrozit vedoucí postavení Red Bullu.

Lewis Hamilton s Jensonem Buttonem se kvalifikovali na třetí a čtvrté místo startovního roštu, zatímco Sebastian Vettel s Markem Webberem obsadili první řadu.

Sportovní ředitel McLarenu Sam Michael po kvalifikaci poznamenal, že McLaren vidí své šance na pokoření Red Bullu poměrně optimisticky, ačkoliv bude zřejmě výrazně záležet na vývoji situace v úvodních kolech.

"Myslíme si, že naše závodní tempo je stejné jako tempo Red Bullu," řekl Michael. "Nejsme pomalejší než Red Bull, ale nemyslíme si, že jsme rychlejší. Takže to znamená, že to bude záviset na prvním kole.

Myslíme si, že na ně máme. Jde jen o to, že je to tak vyrovnané, když se dostanete do těsného závěsu a přijdete o přítlak, všechny tyhle faktory sehrají svou roli, takže pokud se Vettelovi podaří v prvních třech až čtyřech kolech odjet, pak bude skutečně těžké ho dostihnout.

Pokud odjede a bude držet třísekundový náskok, pak je stále ještě naděje dostat ho strategií, ale bude to docela těžké. Všechny náznaky z tréninků jsou takové, že jsme schopni se jich držet, ale když se dostanete blízko za ně, přijdete o 10 až 15% přítlaku a pak začnete ztrácet."