Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel: Nejsem úspěšný jen díky autu

Vettel: Nejsem úspěšný jen díky autu

V Brazílii může Němec získat svůj třetí titul v F1.

Sebastian Vettel popřel, že by za jeho úspěchy stálo jen to, že má nejsilnější vůz ve startovním poli.

Němec má na svém kontě dva tituly mistra světa a o tomto víkendu může přidat svůj třetí titul v řadě. Připustil ale, že úspěch je kombinací silného, ale ne nezbytně dominantního vozu, a silného jezdce.

"Myslím, že když se ohlédnete do minulosti, nevím jak daleko, ale co si pamatuji, tak nikdo nebyl opravdu, opravdu úspěšný ve slabém autě," řekl Němec.

"Je to přirozené. Jednoho dne máte silného jezdce v silném týmu, takže máte silnou kombinaci, kterou je těžké porazit."

25letý pilot podle svých slov prokázal svůj talent v dobách, kdy závodil pro tým Toro Rosso a i přesto, že to nebyl nejsilnější vůz v poli, dokázal s ním v roce 2008 vyhrát Velkou cenu Itálie.

"Je normální být ve slabším autě. Všichni jsme byli v té situaci. Michael (Schumacher) začínal u Jordanu, který nebyl konkurenceschopný, dosáhl ale pár dobrých výsledků, stejně tak Fernando, který začínal u Minardi.

Já začal u BMW, když jsem pro jeden závod nahradil Roberta (Kubicu), což byla skvělá šance, později jsem dostal sedačku u Toro Rosso, které v té době nemělo konkurenceschopný vůz, udělali jsme ale dobrou práci a dokonce i vyhráli.

Bylo to skvělá sezóna, přestup do Red Bull Racingu byl velkou zábavou a sezóna byla úžasná - poprvé jsem byl konkurenceschopný, dojížděl na pódiu a vyhrával závody. Moje cesta byla poměrně přirozená."