Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pérez by příští rok rád získal titul mistra světa

Pérez by příští rok rád získal titul mistra světa

Od přestupu k McLarenu si Mexičan hodně slibuje.

Sergio Pérez prohlásil, že by si ve své premiérové sezóně u McLarenu příští rok na své konto rád připsal titul mistra světa Formule 1.

"Mým cílem je už příští rok s McLarenem vyhrát šampionát," řekl Pérez.

"To v sobě zahrnuje spoustu práce během sezóny, takže je velmi důležité dobře opravdu dobře s nimi začít přípravu a pokusit se dosáhnout jejich cílů."

Mexičanova kariéra ve Formuli 1 začala v loňské sezóně u Sauberu, se kterým letos dosáhl několika oslnivých výsledků, díky nimž si zajistil smlouvu s McLarenem, ve kterém nahradí odcházejícího Lewise Hamiltona.

I přesto, že zatím nemá Pérez ve F1 tolik zkušeností, věří, že boj o titul mistra světa v příští sezóně není nereálným cílem.

"Rozhodně, protože odcházím do nejlepšího týmu a nejlepší tým běžně vítězí," řekl. "Letos měli problémy se spolehlivostí, pokud je vyřeší, budou připraveni bojovat o titul.

Myslím, že to, co říkám, je reálné, protože tým je schopen postavit velmi silný vůz. Cíle musí být vysoké. McLaren chce vyhrát každý závod.

Jako pilot hledáte každou výzvu a myslím, že tato je velmi dobrá. Je to nejlepší tým v F1, nejlepší tým na světě, takže to je určitě velkou výzvou."


Pérez, jehož nejlepšími výsledky v F1 jsou dosud druhá místa z letošní Velké ceny Malajsie a Itálie, je přesvědčen, že McLaren bude mít příští rok silný vůz a je si také vědom, že bude muset být rychlý hned od začátku.

"Bude to velká výzva, my k tomu máme ale vše, co je potřebné," řekl. "Auto bude docela konkurenceschopné a já sám musím být rychlý od prvního závodu.

Opravdu se těším do Melbourne a na testování a práci s týmem, která začne co nejdříve. Jsem si jistý, že příští rok budeme bojovat o titul."


Mexičan od chvíle, kdy oznámil přestup do McLarenu, až do konce sezóny nedosáhl na bodované umístění. Podle svých slov spolu ale nemá oznámení o nové smlouvě a nuly na bodovém kontě nic společného.

"Lidé ve Formuli 1 milují vytváření příběhů o všem možném.

Vždy to spojují s mým kontraktem. S tím to však nemělo nic společného, protože jsem velmi profesionálním pilotem a také velmi loajální osobou.

Jsem velmi vděčný tomuto týmu a také motivovaný. Od chvíle, co jsem podepsal smlouvu, jsem, stejně jako v patnácti předchozích závodech, podával svůj nejlepší výkon," uzavřel Pérez.