Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Tost: Pod tlakem je tým, nikoliv jezdci

Tost: Pod tlakem je tým, nikoliv jezdci

"Je na nás, abychom jim poskytli dobrý vůz."

Šéf Toro Rosso Franz Tost věří, že v letošní sezóně bude tlak vyvíjen spíše na samotný tým, než na jeho oba závodní piloty.

Daniel Ricciardo i Jean-Eric Vergne si podrželi své závodní sedačky u týmu z Faenzy. Šéf Red Bullu Christian Horner se přitom před nedávnem nechal slyšet, že letošní rok bude pro oba v otázce jejich budoucnosti klíčový.

Jeho protějšek od Toro Rosso Tost však věří, že jeho jezdci dosáhli během sezóny 2012 několika skvělých výsledků a že tlak na zlepšení postavení v Poháru konstruktérů je spíše na samotném týmu.

"Musíme se zlepšit my," řekl Tost Autosportu. "Daniel i Jean-Eric jsou oba velmi zkušení a během sezóny 2012 se zlepšovali.

Dobře, je na ně vyvíjen tlak, jelikož nemají tolik zkušeností, oba však již ukázali dobrou výkonnost. Je na nás, abychom jim poskytli dobrý vůz."


Ricciardo, který v loňské sezóně skončil v celkovém hodnocení za svým týmovým kolegou na 18. pozici, popřel, že by na něj byl vyvíjen tlak kvůli dalšímu chráněnci Red Bullu Antoniu Félixi da Costovi, který se za volantem red bullu objevil v loňských testech nováčků v Abú Zabí.

"Vidím u něj světlou budoucnost, testoval s Red Bullem a jde podobnou cestou jako já a Jean-Eric, a podívejte se, kde je," řekl o da Costovi Ricciardo.

"Myslím, že se Portugalsko může těšit, že ho za pár let uvidí ve Formuli 1, není pro mě ale hrozbou, spíše motivací.

Stejné to je i se zajištěním šestého místa (v Poháru konstruktérů), což si myslím, že je reálné. S Jeanem-Ericem jsme zůstali, budeme se zlepšovat a doufejme, že se bude vylepšovat i auto.

Už jsme odjeli pár kol v Misanu a mé první dojmy byly pozitivní. Měl jsem úsměv na tváři, což mi, doufejme, naznačuje, že mám pro letošní sezónu důvod být optimistický."