Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Letošní kalendář definitivně zůstane na devatenácti závodech

Letošní kalendář definitivně zůstane na devatenácti závodech

Náhradu za New Jersey se najít nepodařilo.

Letošní kalendář velkých cen Formule 1 definitivně zůstane na devatenácti závodech, Bernie Ecclestone totiž oznámil, že se nepodařilo najít náhradu za zrušený podnik v New Jersey.

Ecclestone společně s Mezinárodní automobilovou federací přeskupili letošní kalendář, aby udělali místo pro náhradní podnik místo New Jersey. Přestože se však mluvilo až o čtyřech možných náhradních podnicích v Turecku, Rakousku, Portugalsku a Francii, nepodařilo se dospět k žádné dohodě.

Přestože ještě zbývá čas na naplánování dvacátého závodu, Ecclestone sdělil, že již na pořádání dvacátého podniku v letošní sezóně rezignoval.

"Kalendář už je vytvořený, už je příliš pozdě," řekl Ecclestone v rozhovoru pro dubajský The National při příležitosti oznámení nového pětiletého sponzorského kontraktu mezi Formulí 1 a leteckou společností Emirates.

"Jsem zklamaný, že k tomu nedošlo dřív, teď už nemůžeme někoho najednou do kalendáře přidat."

Spojení Ecclestona se společností Emirates vyvolalo spekulace o možném konání závodu v Dubaji, šéf F1 však takovou možnost vyloučil, jelikož je podle něho oblast Středního východu již dostatečně reprezentována podniky v Abú Zabí a Bahrajnu.

"Podporujeme závody, které považujeme za dobré pro Formuli 1, kdekoliv mohou být," řekl. "Máme omezení 20 závodů a v této oblasti už dva máme, takže by bylo těžké přidat další."