Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Rosberg je i přes závadu optimistický

Rosberg je i přes závadu optimistický

Němec musel vynechat většinu prvního dne kvůli elektrice.

Nico Rosberg věří, že Mercedes udělal se svým W04 krok vpřed, přestože už první den předsezónních testů přerušily komplikace v podobě technických problémů.

Mercedes musel předčasně ukončit svůj úterní program kvůli elektrické závadě, přičemž Rosberg do té doby stihl odjet pouze 11 kol. Protože si oprava žádala nové díly, které tým neměl na okruhu, Němec se už na trať nedostal.

I přes technické problémy byl však Rosberg po prvním dni optimistický a poznamenal, že jeho první dojmy z vozu jsou povzbudivé.

"Velice dobré, velice pozitivní," řekl Rosberg. "Nemohu říct, jestli je rychlé, nebo ne, ale co se pocitu týče, cítil jsem se dobře. Mohl jsem jet naplno, vyvážení bylo dobré a auto se velice příjemně řídilo."

Navzdory dobrému pocitu z vozu si je však Rosberg vědom letošního úkolu Mercedesu, kterým je nejen výkonnostní zlepšení, ale také pokoření některých konkurentů, kteří jej v loňském roce odsunuli více dozadu.

"Mohu vám garantovat, že (nové auto) bude velkým krokem vpřed, ale ostatní se také posouvají vpřed. My doufáme, že jsme snížili svoji ztrátu.

Loni jsme byli na konci sezóny o více než sekundu pozadu a rozhodně se musíme dostat blíž. A my se dostaneme, dostaneme se blíž.

Myslím, že nám dali dobrý základ a teď je na nás, abychom z něj dostali maximum, zjistili jeho problémy a také ho zlepšili.

Musíme také poskytnout zpětnou vazbu továrně, co jsou hlavní problémy, které nás zdržují? Které jsou hlavní body, které si musíme ponechat? O tom to celé je, ale jdeme správným směrem."