Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Vettelovi spolehlivost red bullu dodává na optimismu

Vettelovi spolehlivost red bullu dodává na optimismu

Předčasné závěry však nedělá.

Sebastian Vettel řekl, že je po testech v Jerezu ohledně spolehlivosti monopostu letošního red bullu optimističtější než po loňské první sérii testů.

Mistr světa Formule 1 z posledních tří let si je jistý, že tým bude na letošní obhajobu titulů mezi jezdci i mezi týmy po bezproblémovém začátku testů vozu RB9 lépe připraven.

Na otázku, jaký má nyní pocity ve srovnání s tím, jak se cítil po první sérii testů loni, Vettel odpověděl: "O trochu lepší, protože loni jsme, myslím, měli nějaké problémy se spolehlivostí.

Vypadá to, že jsme náš domácí úkol dobře zvládli. Myslím, že zatím si na výkonnost nemůžeme stěžovat."


Němec si také myslí, že až první ze dvou testů v Barceloně napoví, jaká je rychlost vozu. Přesto však podle jeho slov nelze před prvním závodem sezóny dělat žádné závěry.

"(V Barceloně) se bude více testovat a lidé si začnou lehce pohrávat, takže myslím, že pokud necháte oči otevřené, mohli byste začít věcem lépe rozumět," řekl Vettel.

"V tuto chvíli se ovšem soustředíme na sebe a na to, abychom porozuměli našemu vozu.

V následujících dvou testech určitě budeme vědět více jak o nás, tak o našich soupeřích, v Austrálii je však úplně jiná trať a odlišné podmínky.

Počítám s tím, že v Barceloně bude chladněji než tady, a také než v Austrálii, takže by mohlo být obtížné získat nějaký obrázek před začátkem sezóny."