Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Di Restův čas smazán, bude startovat z poslední pozice

Di Restův čas smazán, bude startovat z poslední pozice

Jeho vůz nesplnil hmotnostní limit.

Poté, co Paul di Resta uskutečnil svůj nejlepší kvalifikační výkon na domácí půdě a ve své kariéře ve formuli 1 vůbec, mu bylo jeho páté místo sebráno. Stalo se tak kvůli nedodržení minimálního hmotnostního limitu, který činí 642 kg. Skotova Force Indie vážila o 1,5 kg méně než měla, měření bylo dokonce pro jistotu provedeno dvakrát.

Di Resta byl tedy závodními komisaři z kvalifikace vyloučen a jeho čas byl smazán. Bude tak startovat až z poslední pozice startovního roštu. V případě, že by se ovšem jeho tým rozhodl provést na voze ještě nějaké změny v nastavení, startoval by do VC Velké Británie z boxů.

Piloti, kteří se kvalifikovali od šestého místa níž se proto na startu posunou o pozici výše. Z páté pozice tak vyrazí Daniel Ricciardo, jehož čas byl pomalejší než ten di Restův o pouhých 21 tisícin sekundy. Jeden z adeptů na uvolněnou závodní sedačku u Red Bullu pro příští rok tak má dobrou příležitost prokázat své kvality.

I přes překročení pravidel ale Paul di Resta předvedl výborný výkon, za což ho stáj pochválila. On sám byl z výsledku také nadšený.

"Díky tomuhle výsledku se cítím jak v nebesích," prohlásil chvíli po svém vystoupení. "Je to úžasný pocit kvalifikovat se jen za Mercedesy a Red Bully (...). Dnes se mi bude dobře spát. Doufám, že zítra prožiji bezproblémový závod a posbírám velké množství bodů."