Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Josh Hill ve 22 letech ukončil kariéru

Josh Hill ve 22 letech ukončil kariéru

Syn Damona Hilla se bude věnovat jiným aktivitám.

Josh Hill, syn Damona a vnuk Grahama Hillových, se rozhodl ve svých 22 letech ukončit kariéru závodního jezdce.

Brit přes svůj účet na sociální síť Twitter oznámil: "Nechci závodit, pokud se tomu nedokážu věnovat na 100%." Dodal také, že už má jiné aktivity, kterým se bude věnovat.

Hill v letošní sezóně závodil v Evropském šampionátu Formule 3 v týmu Fortec Motorsport. Nejlepšího výsledku dosáhl ve druhém závodě na Hockenheimu, kde skončil na druhé pozici. Při svém posledním závodě, kterým byl o tomto víkendu podnik F3 Masters na Zandvoortu, dojel na patnácté pozici poté, co si v úvodu závodu poškodil přední křídlo. S bariérou se přitom potkal už v tréninku.

Hillovo rozhodnutí přišlo jen těsně před další zastávkou Evropského šampionátu Formule 3, která se o tomto víkendu uskuteční v ulicích Norimberka.

Pro tým Fortec je to další rána, jelikož už po prvním podniku skončil Dimitrij Suranovič. Jeho nejlépe postavený pilot v průběžném pořadí Felix Serralles se přitom potýká se zdravotními problémy. Kvůli přetrvávajícím bolestem zad musel dokonce vynechat poslední podnik na Red Bull Ringu. Ohrožena je přitom i jeho účast na Norisringu.

Šéf týmu Fortec Richard Dutton řekl: "Damon mi včera ráno volal a řekl, že Josh se rozhodl skončit a věnovat se jiným aktivitám.

Jsme z toho zaraženi a je to opravdu škoda. Jsme samozřejmě překvapeni, jelikož je to velká škoda vzhledem k tomu, jak velké pokroky dělal.

Jsme však rádi, že Felix má již záda v pořádku a o tomto víkendu na Norisringu bude opět závodit."