Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mallya: Budoucnost VC Indie ještě není uzavřená

Mallya: Budoucnost VC Indie ještě není uzavřená

Šéf Force Indie věří, že se závod v roce 2015 vrátí.

Šéf týmu Force India Vidžaj Mallya je přesvědčen o tom, že dlouhodobá budoucnost jeho domácí Velké ceny Indie je stále v bezpečí, přestože závod vypadl z kalendáře pro příští sezónu.

Závod by se v roce 2015 měl přesunout na březnové datum, organizátoři prý proto nechtěli pořádat dva závody pouze pár měsíců od sebe, jelikož v současné době se Velká cena Indie jezdí ke konci ročníku.

V rozhovoru pro Autosport Mallya podotkl, že i přes absenci v kalendáři na rok 2014 není budoucnost závodu v ohrožení.

"Samozřejmě jsme postavili fantastickou trať, naplnili očekávání stovek milionů mladých Indů a pak se začali hýbat a zabydlovat se v zemi s obrovským dlouhodobým potenciálem," řekl.

"Přijít tedy o jeden rok je z jakéhokoliv důvodu samozřejmě zklamání. Data závodů jsou samozřejmě důležitá, ale zda by země tak důležitá jako Indie měla vynechat závod v jednom kalendářním roce je diskutabilní otázka.

Doufám, že závod uvidíme zpět v Indii v roce 2015, pokud se Bernie (Ecclestone) rozhodl, že se v roce 2014 závod jet nemůže, protože podle něj se do kalendáře nevejde.

Já si však myslím, že Bernie je natolik inteligentní, aby si uvědomoval ohromný potenciál, který v Indii je. Nemyslím si, že se na to bude dívat z krátkodobého pohledu."

Mallya od roku 2008 provozuje svůj vlastní tým Formule 1, se kterým chtěl později úspěch Velké ceny Indie znásobit, popřel však jakékoliv spekulace o tom, že výpadek závodu by měl předznamenat jeho úplný odchod z F1.

"Je to zklamání, ale pochopte prosím, že jsem tento tým koupil, pojmenoval jej Force India a nadále s ním závodil v mistrovství světa daleko před tím, že vůbec nějaká indická velká cena byla," řekl.

"Jsem na ten závod hrdý, ale nesouhlasím s názorem, že to znamená konec. Vím například, že se indičtí promotéři dohodli s Berniem na všech komerčních podmínkách (pro rok 2015) a proto nevidím jediný důvod, proč by se závod neměl uskutečnit."