Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: Neměl jsem co ztratit

Alonso: Neměl jsem co ztratit

Španěl vsadil na odlišnou strategii a dojel druhý.

Fernando Alonso se nechal slyšet, že Ferrari nemělo při strategickém rozhodnutí během Velké ceny Singapuru co ztratit, a proto zariskovali.

Španěl kroužil na třetí pozici za suverénním Sebastianem Vettelem a Nicem Rosbergem až do doby, než ve 25. kole vyjel na trať kvůli havárii Daniela Ricciarda safety car.

Ferrari na to okamžitě zareagovalo a povolalo Španěla do boxů na přezutí ze superměkké na střední směs pneumatik, zatímco Rosberg zůstal na trati. Toto rozhodnutí Ferrari se ukázalo jako klíčové, jelikož Alonso dokázal na střední směsi vydržet na trati až do cíle.

"Věděli jsme, že jsme dnes neměli rychlost, takže jsme museli něco vymyslet," řekl Alonso. "První možností byl start a pak rozdílná strategie, což se nakonec vyplatilo a je z toho skvělé pódiové umístění, které pro nás chutná jako vítězství.

Byl to riskantní tah, ale vzhledem k naší pozici v šampionátu nemáme co ztratit. Když dojedeme třeba pátí, nic to pro nás neřeší.

Když Rosberg při safety caru nestavěl, rozhodli jsme se zajet do boxů, vyzkoušet něco odlišného a to nám dovolilo hlídat rychlost a náskok v závěrečném stintu.

Nebylo snadné dokončit závod na těch pneumatikách, na které jsme přezuli při safety caru,"
dodal.

Španělovi v tuto chvíli se 187 body patří druhá příčka v Poháru jezdců, když na Vettela ztrácí 60 bodů. Alonso se přitom domnívá, že bude potřebovat hodně štěstí, aby si zajistil svůj třetí titul mistra světa.

"Samozřejmě musíme být realisté, protože vzhledem k tomu, že zbývá několik závodů, a náskok se zvyšuje každý víkend, musíme být k sobě upřímní,"
řekl Alonso.

"Potřebujeme hodně štěstí, a to nejen v Koreji - potřebujeme ho v Koreji, Indii, Abú Zabí... Jestliže ztrácíme sekundu, potřebujeme štěstí v každém víkendu."