Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Davide Valsecchi - Ital, 26 let, vítěz GP2 a nezaměstnaný

Davide Valsecchi - Ital, 26 let, vítěz GP2 a nezaměstnaný

"Můj post testera mohl Lotus prodat za 2-3 miliony eur"

Davide Valsecchi vyhrál GP2, i když až na pátý pokus, ale má jen 26 let a stále by mohl být pro mnoho týmů F1 přínosem. Situace je ale úplně jiná a poté co si loni jako testovací jezdec vůbec nezajezdil, si musí hledat jiné působiště, přičemž svůj zrak upírá hlavně za velkou louži, na závody IndyCar.

V rozhovoru s portálem F1passion se věnoval i současné situací jezdců F1: "Musíte mít rozpočet, kterým přispějete do týmové pokladny. Na kvalitě dnes až tak nezáleží, na získání sedačky potřebujete balík peněz, jaký já prostě sehnat nedokážu. Týmy se baví o částkách, jaké se v Itálii těžko shánějí. Jsou tu jezdci například z Mexika, kteří týmu přinesou 15 000 000 eur a možná i více."

Valsecchi přišel o místo testovacího pilota Lotusu, pravděpodobně kvůli výrokům pro média v době, kdy Kimiho Räikkönena nahradil Heikki Kovalainen.

"Ty dva týdny byly pro mě opravdu těžké, protože jsem jen těžko mohl souhlasit s přítomností Kovalainena za volantem Lotusu, když jsem přece mohl jezdit já. A vzhledem k tomu, jak ty dva závody odjel, jsem stále přesvědčen že Lotus měl sáhnout po Hülkenbergovi, nebo dát příležitost mně.", reagoval Ital. Dodal ale, že Lotus od něj ani od jiných jezdců nechtěl finanční příspěvek, za sedačku na poslední dva závody, pouze si mysleli, že Kovalainen odvede lepší práci.

S financemi to má Lotus ale těžké a tak se další otázka týkala jeho výplaty.

"Můj honorář připomíná spíše plat číšníka. Ještě mi nezaplatili, ale jsem si jistý, že své dluhy vyrovnají, jakmile budou moci. Odkdy mě najali, vždy se ke mně chovali dobře, i tehdy když mi přikázali trénovat, protože měli pochybnosti o Grosjeanovi, i tehdy, když mi oznámili příchod Kovalainena. Jsem rád i za to, že jsem tam mohl být jako testovací jezdec a nechtěli ode mě ani jedno euro, přitom tento post mohli prodat za 2-3 miliony eur.", uzavřel Davide Valsecchi.