Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

FIA zveřejnila kalendář sezónních testů

FIA zveřejnila kalendář sezónních testů

Testovat se bude v Bahrajnu, Španělsku, Británii a Abú Zabí.

FIA zveřejnila definitivní kalendář sezónních testů. Během posledních let bylo testování během sezóny zakázáno, ale vzhledem k velkým změnám, kterými formule 1 prochází, se letos budou moci týmy zúčastnit hned čtyř testů. Půjde o čtyři dvoudenní testy, které se uskuteční vždy v úterý a ve středu v týdnu po velké ceně a vždy na stejném okruhu. Tento systém by měl být kompromisem mezi touhou velkých týmů co nejvíce testovat a potřebou menších týmů šetřit finanční prostředky.

Výjimečné postavení bude mít poslední ze čtveřice testů, který se uskuteční v Abú Zabí. Grand Prix Abú Zabí je posledním podnikem sezóny a tak testy, které se na tomto okruhu uskuteční, budou již vlastně posezónní. Díky tomu by mohli v listopadovém testu dostat příležitost nováčci a zájemci o závodní sedačky na rok 2015.

Dodavatel pneumatik Pirelli bude moci v Abú Zabí týmem poskytnout k otestování novou specifikaci pneumatik. Kromě toho, týmy opět ušetří. Na testování využijí již použité pohonné jednotky z roku 2014, místo toho aby si museli pořídit další sadu pohonného ústrojí.

8. a 9. dubna se uskuteční první sezónní test v bahrajnském Sakhiru .

Začátek sezóny by měl být pro týmy hektický a některé z nich budou muset téměř najisto předělávat své vozy po vzoru konkurence. Proto jim přijde vhod, že druhý test se uskuteční již o měsíc později, 13. a 14. května v oblíbené Barceloně.

Testovat se opět bude i v anglickém Silverstone 8. a 9. července.

Závěrečný test je naplánován na 25. a 26. listopadu, kdy se týmy rozloučí se sezónou na okruhu Yas Marina v Abú Zabí.

Jeden z těchto testovacích dnů budou muset ale týmy povinně obětovat práci pro Pirelli.