Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Webber: Vettelovou slabinou jsou rychlé zatáčky

Webber: Vettelovou slabinou jsou rychlé zatáčky

Australan očekává Vettela ve Ferrari i v předčasném důchodu.

V roce 2010 Mark Webber bojoval s jeho kolegou, Sebastianem Vettelem, o titul mistra světa F1. Po prohrané bitvě, která trvala do posledního závodu, se mu už ale o titul nikdy více zabojovat nepodařilo. Webber si to vysvětluje hlavně změnou dodavatele pneumatik.

"Je zřejmé, že výsledky nesvědčí v můj prospěch.", uznal současný pilot Porsche v sérií WEC v rozhovoru pro magazín Motor Sport. "Obzvláště poslední tři roky, když do sportu přišlo Pirelli. Na jejich pneumatikách mě zničil, ale dokážu s tím žít.

Vždycky jsem si myslel, že nejlepším jezdcem je Fernando Alonso a stále si myslím, že v neděli odvádí nejlepší práci. Ale v sobotu je to jiné. Seb se dokáže dostat na pole position a pak po startu vyrazit vpřed a jezdit dokonalá kola, aby využil čistý vzduch před sebou. Nezdá se vám, že funguje jako stroj? Jedinou jeho slabinou vždy byly rychlé zatáčky."

Webber ale nemá problém vyzdvihnout i kvality svého bývalého týmového kolegy v pomalých zatáčkách: "Před pár týdny jsem se díval na závod v Singapuru. Byl o dva a půl sekundy rychlejší, než kdokoliv jiný a to měl za sebou Nica, Fernanda, Lewise i mě. Mohl si s námi hrát jako s loutkami. OK, nebylo to takto vždy, ale v některých závodech byl prostě výjimečný."

Přesto, že Vettel si své soukromí úzkostlivě hlídal i před ním, si Australan myslí, že Vettel uhání životem stejně rychle, jak to předvádí i na trati: "Myslím, že Seb udělá všechno ve svém životě předčasně. Velmi brzy začal dosahovat výborných výsledků a velmi brzy získal tituly. Velmi mladý už má dítě a myslím, že předčasně půjde i do důchodu. Asi ještě omráčí svět v červeném autě, a pak sajonára."