Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen: Havárie nenarušila naše plány

Räikkönen: Havárie nenarušila naše plány

Fin dnes poškodil vůz nárazem do bariéry.

Kimi Räikkönen i přes tvrdý náraz do zdi, kterým ukončil druhou sérii čtyřdenních testů v Bahrajnu, prohlásil, že pro jeho stáj Ferrari pokračuje program letošních předsezónních testů podle plánu.

Mistr světa z roku 2007, který se po čtyřech letech vrací do Ferrari, ztratil kontrolu nad svým vozem F14 T na výjezdu ze čtvrté zatáčky a narazil do zdi. Urazil si přitom levé přední kolo a vzhledem k tomu, že k havárii došlo krátce před koncem, také zapříčinil předčasný konec dnešních jízd.

"Byl jsem na obrubníku a najednou došlo k poměrně velkému protočení kol," řekl Räikkönen. "Už jsem to nedokázal zvládnout a bohužel jsem zamířil přímo do zdi a poškodil vůz.

"Tyhle věci se stávají, takže bych neřekl, že to byla moje chyba. Hodně jsme zapracovali na nastavení vozu a není to tak špatné, vůz má ale hodně velký točivý moment."


Räikkönen se před havárií stihl posunout na třetí pozici v tabulce časů, když na nejrychlejšího Nica Rosberga z Mercedesu ztratil 3,435 sekundy.

Dnešní havárie Fina a včerejší problémy s telemetrií se podepsaly na testovacím programu Ferrari, které nedokázalo se svým vozem absolvovat závodní simulaci.

Podle Räikkönena to však pro Ferrari není ve srovnání s Mercedesem nevýhoda. Rosberg z Mercedesu dnes odjel závodní simulaci, když odpoledne strávil na trati více než 50 kol.

"Vždy chceme odjet více kol, dnes jsme ale neměli žádné problémy," dodal Räikkönen.

"Samozřejmě jsem tou havárií poničil vůz a bylo tu také hodně červených vlajek, více méně jsme však zvládli to, co jsme chtěli. Nemyslím, že je to problém.

Mohli jsme jet delší jízdy, ale v plánu bylo dělat něco jiného. V dalším testu je samozřejmě můžeme absolvovat."