Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel a Newey u Red Bullu do roka 2017?

Vettel a Newey u Red Bullu do roka 2017?

Dr. Marko se buď prořekl, žertoval anebo mlžil.

Podle rozhovoru Helmuta Marka a Nikiho Laudy v pořadů TV Servus by se mohlo zdát, že Sebastian Vettel má s Red Bullem smlouvu až do roku 2017, stejně jako Adrian Newey.

Marko žertem podotkl: "Niki nás navštěvuje každý den a snaží se zlanařit Neweyho nebo Sebastiana."

Na co Lauda zareagoval: "A ty mi vždycky tvrdíš, že mají smlouvy do roku 2017."

HM: "Tak proč se k nám každý den vracíš?"

NL: "Nasnídat se!"

Celý rozhovor se samozřejmě nesl v žertovném tónu a Marko pravděpodobně zveličoval, aby dal jasně najevo, že technickou ani jezdeckou jedničku k Mercedesu pustit nehodlá.

Dále se už ale Marko věnoval vážnějšímu tématu - připravenosti Red Bull Racingu na zahajovací závod sezony: "Sezóna začíná nejméně o dva měsíce dříve, než bychom chtěli. Samozřejmě tedy nejsme ve formě, v níž jsme chtěli být. Za vedoucími týmy zaostáváme o tolik, že netuším, zda vůbec máme šanci to ještě dohnat."

Jeho pesimismus však nesdílejí jezdci konkurenčních týmů, Lewis Hamilton a Jenson Button, podle nichž je auto Red Bullu fantastické hlavně v rychlých zatáčkách - což svědčí o výborných aerodynamických vlastnostech RB10.
Helmut Marko okomentoval i jezdeckou dvojici Ferrari. Fernando Alonso je podle něj největším politikem startovního pole, zatím co Kimi Räikkönen je člověk, který si klidně odejde domů o páté a vůbec ho netrápí, že zbytek týmu zůstává pracovat až do deváté.