Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pirellli zveřejnilo rozvrh svých testů

Pirellli zveřejnilo rozvrh svých testů

Každý tým věnuje Pirelli jeden ze svých testovacích dnů.

Podle nových pravidel odsouhlasených FIA i týmy, musí každá stáj "věnovat" jeden testovací den Pirelli a vývoji jejich pneumatik. Pravidlo je částečně reakcí na kauzy tajných testů Pirelli s velkými týmy, které se na veřejnost dostaly během minulé sezóny. Nejznámějším se stal barcelonský test Mercedesu, za který si vysloužil zákaz účasti na testech mladých jezdců a mnoho negativní publicity. Na druhé straně se Pirelli vytrvale a oprávněně stěžovalo na nedostatek testovacích kilometrů.

Pirelli nenechává nic na náhodě a s týmy se už předem dohodlo na rozvrhu, s kterým pokryjí všechny testovací dny a všechny týmy a tento rozvrh už i zveřejnilo. Připomeňme, že testovat se bude vždy v úterý a ve středu po velké ceně, aby týmy ušetřili na nákladech.

První sezónní test Formule 1 se uskuteční v Bahrajnu 8. a 9. dubna a do služeb Pirelli se jako první odevzdá Caterham. Ve středu ho pak vystřídají Mercedes a Williams.

Následující testy proběhnou po Velké ceně Španělska. 13. května budou Pirelli k dispozici Sauber a Toro Rosso a 14. května McLaren a Force India.

Poslední test se odehraje na Silverstone, kde si svou povinnost jako poslední splní Ferrari a Lotus (8. července) a Red Bull s Marussií (7. července).

Bahrajn (8. - 9. duben)
Den 1: Caterham
Den 2 : Mercedes a Williams

Barcelona (13. – 14. květen)
Den 1: Sauber a Toro Rosso
Den 2 : McLaren a Force India

Silverstone (8. - 9. červenec)

Den 1: Ferrari a Lotus
Den 2 : Red Bull a Marussia