Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pocit bodovat v prvním závodě je intenzivní, říká Kvjat

Pocit bodovat v prvním závodě je intenzivní, říká Kvjat

Rus se stal nejmladším pilotem, který v F1 bodoval.

Daniil Kvjat popsal svou první velkou cenu Formule 1 jako "intenzivní" poté, co se při svém debutu ve Velké ceně Austrálie stal nejmladším pilotem v historii, který získal body.

Mladý Rus vzal tento primát nejmladšího bodujícího jezdce Sebastianu Vettelovi, když v Melbourne dojel na desátém místě za svým týmovým kolegou Jeanem-Ericem Vergnem. Kvjatovi je dnes 19 let, 10 měsíců a 11 dní.

"Bylo to velmi intenzivní odpoledne a dokončit svůj první závod s jedním bodem je skvělý pocit," řekl loňský šampion seriálu GP3.

"Byla to skvělá první velká cena s týmem. Všichni pracovali opravdu tvrdě a získat bod byl nejlepší způsob, jak víkend zakončit.

Měli jsme opravdu těsný souboj s Jeanem-Ericem Vergnem, nakonec jsme toho ale museli nechat, jelikož nám začalo docházet palivo. Byl to opravdu dobrý závod, užil jsem si to, dobrá práce od týmu."


Jednou z nejtěžších věcí na prvním závodě Formule 1 byla podle Kvjata jeho délka.

"Byl to opravdu dlouhý závod. Můj zatím nejdelší závod trval 35 minut, a tohle bylo jeden a půl hodiny. Věděl jsem, že to bude dlouhé a vypil jsem brzy své pití, takže během posledních kol to bylo docela obtížné. Nicméně i přesto to bylo dobré."

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost po závodě svého nového jezdce pochválil a řekl, že to podle něj určitě není poslední bod, který Rus získal.

"Mám obrovskou radost z Daniila, který se právě ve svém prvním závodě Formule 1 stal nejmladším pilotem, který dokázal bodovat. Je to velmi slibné a jsem přesvědčen o tom, že je to jen začátek jedné dlouhé série," řekl Tost.