Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari je na tom lépe, než se zdá, říká Räikkönen

Ferrari je na tom lépe, než se zdá, říká Räikkönen

V Austrálii se tým však dopustil řady chyb.

Ferrari je podle Kimiho Räikkönena v mnohem lepší pozici, než jakou ukázal první závod letošní sezóny Formule 1, Velká cena Austrálie. V Melbourne totiž předvedlo několik chyb.

Fin a jeho týmový kolega Fernando Alonso před závodem doufali, že by mohli skončit na stupních vítězů. Po obtížném víkendu však bylo maximem čtvrté místo Alonsa, Räikkönen byl sedmý.

Räikkönen se však domnívá, že pokud se Ferrari zlepší a jeho jezdci se vyvarují chyb, jako například Finův smyk v kvalifikaci, kvůli kterému skončil už ve druhé části, budou se moci přiblížit čelu startovního pole.

"Pokud by se nám podařilo absolvovat víkend včetně závodu bez problémů, tak jsem si jistý, že můžeme být mnohem silnější," řekl Fin.

"Tak tomu bylo tady (oba vozy měly během závodu problémy), a doufejme, že pro příští závod se nám podaří většinu věcí vyřešit."

A ve kterých přesně oblastech by se podle mistra světa z roku 2007 mělo Ferrari zlepšit? "Před Austrálií jsme měli docela dobrou představu o tom, jak na tom jsme. Ukázalo se ale, že v té pozici vlastně nejsme.

Myslím, že ke zlepšení musí dojít ve všech oblastech. Jak na straně auta, tak na straně motoru.

Pokud by se nám ale povedlo udělat o víkendu vše správně, nedopustit se žádných chyb, tak už to by byla velká změna."