Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault: Víme jak se přiblížit Mercedesu

Renault: Víme jak se přiblížit Mercedesu

Zatím prý na Mercedes ztrácí téměř sekundu.

Remi Taffin je pevně přesvědčen, že Renault brzy začne stahovat výkonnostní ztrátu na motory Mercedesu, která se prý v Austrálii mohla projevit ztrátou téměř jedné sekundy na kolo.

"Není žádným tajemstvím, že na rovinkách za Mercedesem pořádně zaostáváme", přiznal šéf traťových operací Renaultu. "Mnozí jsou přesvědčeni, že ztrácíme sekundu na kolo, ale to se dá určit jen velmi těžko. Určitě ztrácíme více než jednu desetinu, ale asi méně než jednu sekundu. Řekl bych ale, že reálné číslo bude mnohem blíže k sekundě než k desetině sekundy. Víme, že zaostáváme, ale víme také, co musíme udělat, abychom tuto ztrátu zmenšili.

Náš motor už má všechno, co teď potřebujeme. Naším úkolem je všechny části optimalizovat a umožnit jim fungovat naplno. Musíme zlepšit spolehlivost i způsob, jakým pracuje celá jednotka a všechny oblasti donutit ke spolupráci."

Navzdory obrovským problémům, které se u Red Bullu vyskytly během zimní přípravy, se rakouský tým ukázal být největší nadějí Renaultu a krize jejich spolupráci pouze prohloubila a v Austrálii dokázal být Daniel Ricciardo konkurenceschopný v kvalifikaci i v závodě.

"Cítíme se, jako bychom za jedno odpoledne absolvovali čtyři testovací dny. To pomůže i našemu víkendu v Malajsii. Samozřejmě by ale bylo mnohem lepší, kdybychom v Austrálii dostali do cíle více vozů. Problémy se spolehlivostí ale nejsou ničím, co by se nedalo vyřešit."