Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso lituje promarněné příležitosti

Alonso lituje promarněné příležitosti

Španěl odstartuje z deváté pozice.

Fernando Alonso a jeho tým Ferrari se domnívají, že v kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu promarnili příležitost na dobré postavení na startu.

Dvojnásobný mistr světa byl ve třetí části kvalifikace nejpomalejším ze všech, když se jeho vůz ferrari už od druhé části potýkal s problémem v oblasti motoru.

Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen v kvalifikaci obsadil šestou pozici. Oba si však o místo polepší díky odsunu Daniela Ricciarda z Red Bullu o deset míst na startovním roštu. Alonsa pak překvapil zejména nepostup Ricciardova týmového kolegy Sebastiana Vettela a Nica Hülkenberga z Force Indie do závěrečné části.

"Byla to zvláštní kvalifikace, když jste v Q3 neviděli Hülkenberga a ani Vettela, myslím, že ve třetí části jsme měli šanci, jelikož někteří lidé z čela tam chyběli," nechal se slyšet Alonso.

"Na druhou stranu právě oni budou zítra velmi silní. V závodě budou mít k dispozici spoustu nových pneumatik, takže na Vettela, Hülkenberga a Ricciarda si budeme muset dát pozor.

Bude to těžký závod, takže potřebujeme mít dobrý start, strategii a pokud budeme mít dobrou rychlost, stále můžeme získat nějaké body. Ty jsou pro tento víkend zřejmě našim cílem."


Alonso rovněž upozornil na fakt, že se svým Ferrari F14 T neměl ani v Austrálii, ani v Malajsii příliš dobrý start.

"V Austrálii a Malajsii jsme nepředvedli dobré starty," dodal. "V tomto ohledu se tedy ještě můžeme zlepšit. O tomto víkendu jsme testovali některé nové věci a jsme v trochu lepší pozici.

Věřím a jsem si jistý tím, že zítra můžeme mít dobrý start, následně dobré první kolo a doufejme, že nás to postaví do role, kde bychom byli s vedoucími jezdci.

Není pochyb o tom, že to bude obtížný závod. Než jsme sem přijeli, nemyslím si, že jsme čekali, že to bude klidný závod.

Uvidíme, co zítra můžeme dělat. Zisk nějakých bodů v tak obtížném víkendu bychom uvítali."