Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Petr Fulín si z Le Castellet odváží dvě první místa a vedení v tabulce

Petr Fulín si z Le Castellet odváží dvě první místa a vedení v tabulce

Ve Francii začala nová sezóna ETCC.

Petr Fulín vstoupil do sezony 2014 tím nejlepším možným způsobem. V jihofrancouzském Le Castellet dokázal v obou závodech vystoupat na stupínek nejvyšší.

Fulín na zmoklé trati Paula Ricarda s přehledem ovládnul úvodní závod letošního ročníku Evropského poháru, ve kterém jej na stupních vítězů kategorie S2000 doplnili slovenský závodník
Samuel Sládečka (Alfa Romeo 156) a Peter Rikli ze Švýcarska (Honda Civic FD). Druhý jezdec týmu Křenek Motorsport, Michal Matějovský, si v prvním závodě připsal body za čtvrté místo a pětici nejrychlejších uzavřela Rikliho týmová kolegyně Andrina Guggerová.

Podobný scénář měl i průběh druhého závodu, který byl na programu ihned po skončení dvacetiminutového repair timu. Petr Fulín se v průběhu prvních několika kol dostal až na samotné čelo závodu a své první místo si s přehledem dokázal pohlídat až do konce, kdy projel cílovou fotobuňkou s náskokem 17 sekund před Peterem Riklim a Norbertem Nagym. Český závodník navzdory technické převaze vozů kategorie S2000 Turbo dokázal bojovat i o přední místa v absolutním pořadí, díky skvělé jízdě dokázal i se svou zadokolkou BMW 320si vybojovat druhé a třetí místo v absolutním pořadí, čímž získal pro Českou republiku 14 bodů do Poháru národů (Česká republika je po úvodním víkendu na druhém místě).

Michal Matějovský měl během druhého závodu poruchu senzoru řazení, a tak královéhradecký jezdec musel krátce po startu zajet ze třetího místa do boxů ke svým mechanikům. Odstranění této závady si vyžádalo několik nezbytných vteřin a Matějovský nakonec dokončil druhý závod na osmém místě.

V průběžné klasifikaci třídy TC2 znamenají tyto výsledky vedení Petra Fulína před Peterem Riklim a Samuelem Sládečkou. Michal Matějovský se sedmi body drží průběžnou pátou pozici. Šampionát bude pokračovat dalšími dvěma závody za necelé tři týdny na slovenském Slovakiaringu, kde se pojede opět při kulise světového šampionátu FIA WTCC.

Petr Fulín: "Děkuji celému týmu. Po problémech s benzinovou pumpou jsem dnes řídil skvělé auto. Těžko uvěřit, že jsem se zadním pohonem dokázal atakovat nejen všechny své soupeře, ale i extovární chevrolety z "turbové" třídy. Děkuji klukům z týmu a děkuji všem fanouškům za podporu. Hezké Velikonoce z jihu Francie!"

Josef Křenek, šéf týmu: "Oba jezdci podali za těžkých podmínek při mokrém závodě skvělé výkony. Velmi mě mrzí technická závada na Michalově voze, který v té době atakoval druhé místo. Jednalo se sice o jednoduchý snímač, ale následná zastávka v boxech už lepší výsledek nedovolila. Děkuji jezdcům i celému týmu za skvěle odvedenou práci."

Výsledky 1. závodu (kategorie S2000):

1. PETR FULÍN
2. Samuel Sládečka + 9.095
3. Peter Rikli + 10.308
4. Michal Matějovský + 12.907
5. Andrina Guggerová + 15.573

Výsledky 2. závodu (kategorie S2000):
1. PETR FULÍN
2. Peter Rikli + 17.243
3. Norbert Nagy + 20.049
4. Samuel Sládečka + 21.746
5. Plamen Kralev + 51.262

Pořadí šampionátu (kategorie S2000):

1. PETR FULÍN 22 bodů
2. Peter Rikli 14 b.
3. Samuel Sládečka 13 b.
4. Norbert Nagy 9 b.
5. Michal Matějovský 7 b.