Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Lotus opět popírá závažnost finančních problémů

Lotus opět popírá závažnost finančních problémů

Měli prý pouze běžné problémy s cash flow.

Lotus F1 team má za sebou těžký konec sezóny 2013, těžkou zimu i těžký vstup do sezóny. Tým opustil technický ředitel James Allison, pilot Kimi Räikkönen, šéf Eric Boullier i velké množství zkušených lidí z řad běžných zaměstnanců i středního managementu. Nový šéf týmu a zároveň jeden z jeho majitelů, Gérard Lopez však tvrdí, že média celou kauzu uměle nafoukla.

"Tým plánuje svůj cash flow stejně, jako jakákoliv jiná společnost", vysvětluje Lopez. "Očekává přitom, že určité finanční částky dorazí na jeho účet ve stanoveném čase. Ale pokud se to nestane a některé peníze nedorazí, je povinností managementu odblokovat určité finanční prostředky.

Kdybychom byli obyčejnou společností a nedostali bychom zaplaceno od některého ze zákazníků, prostě bychom se s tím museli vypořádat. Ale protože jsme v F1, tak se tato záležitost strašně nafukovala."

VC Velké Británie - Lotus - Romain Grosjean

Gérard Lopez dále poukázal na to, že sice nemají 700 zaměstnanců jako největší týmy, ale i jejich současných 470 je víc, než si může dovolit většina ostatních týmů.

Zlepšenou finanční kondici Lotusu nedávno potvrdil i Romain Grosjean, když řekl, že už dostal všechny peníze, které mu Lotus za minulou sezónu dlužil a momentálně dostává peníze přesně podle smlouvy.

Zásluhu na tom asi má i jeho nový týmový kolega Pastor Maldonado, který s sebou do týmu přivedl i štědrého sponzora PDVSA.