Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Montoya: Zapomněli snad Alonso a Vettel jezdit?

Montoya: Zapomněli snad Alonso a Vettel jezdit?

Kolumbijec F1 nadále sleduje.

Juan Pablo Montoya opustil Formuli 1 již před mnoha lety. Když se rozhodl ukončit své trápení v týmu McLaren Racing a odešel zkoušet štěstí do NASCAR, psal se ještě rok 2006. Během let v USA získal i několik úspěchů, ale nikdy se mu nepodařilo prorazit mezi špičku oválového závodění, a tak se rozhodl opět změnit vzduch a letos ho můžeme vidět v americké sérii IndyCar.

Navzdory dlouholetému působení v Severní Americe se Kolumbijec v rozhovorech s novináři i nadále s oblibou věnuje Formuli 1.

"Ano, sleduji Formuli 1 v TV. Viděl jsem prvních 5 kol Velké ceny Číny a stačilo mi to", ujistil Montoya novináře. "Nebylo to příliš zajímavé a ani zvuk motorů za moc nestojí. Když jsem závodil v F1, líbil se mi zvuk motorů V10, ale nemyslím, že by byly motory IndyCar o moc hlasitější. Na to jsme si ale už zvykli.

Důležité je, že v IndyCar máme těsnější souboje než F1. Tam dominuje technika a výsledek závisí hlavně na ní. Zapomněli snad Alonso a Vettel jezdit? To si snad nikdo nemyslí. Nemají dobré výsledky jen proto, že nemají motory Mercedes a to se tuto sezónu již nezmění."

38 letý závodník také prozradil, že kdyby chtěl, mohl jezdit za Red Bull: "Ano, v roce 2006 jsme měli společné jednání. Ale věděl jsem, že dobré výsledky mohou mít až o několik let. Nakonec jim to trvalo 4 roky a já jsem neměl zájem čekat tak dlouho. Opravdu se mi líbilo ve Williamsu a pak jsem dostal šanci bojovat o titul ve voze McLarenu. Neobešlo se to bez hádek, ale celkově jsem se svou kariérou spokojen. Ale abych se stal mistrem světa, musel bych být ve správný čas na správném místě. To je celé tajemství úspěchu v tomto sportu."