Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawn byl na návštěvě Maranella

Brawn byl na návštěvě Maranella

Brita viděli v sídle Ferrari, nic to prý ale neznamená.

Zdá se, že Ross Brawn tráví svou "dovolenou" i jinak, než jen rybařením. Objevily se zprávy, že byl viděn v sídle týmu Ferrari. Taková návštěva je živnou půdou pro mnohé spekulace, 59 letý Brawn ale všechny odmítá s tím, že návštěva Maranella byla jen součástí jeho toulek po Itálii.

Spolu s kamarády měl mimo jiné vyzkoušet dva sportovní vozy Ferrari na testovací trati ve Fioranu a nyní pokračuje dál po stopách slavného závodu Mille Miglia. Mluvčí Ferrari předstoupil před BBC se stejnou verzí příběhu.

 

 

Přesto však návštěva odstartovala spekulace o návratu Rosse Brawna na místa, kde jako technický ředitel dohlížel na výrobu vozů, s nimiž získal Michael Schumacher 5 titulů mistra světa.

 

 

Po odchodu Jeana Todta mu ale Ferrari nenabídlo postup do kanceláře šéfa týmu, kterým se stal Stefano Domenicali, a tak Brawn odešel k Hondě. Nyní však ve Ferrari probíhá restrukturalizace, Domenicali se s týmem rozloučil a nahradil ho úspěšný manažer Marco Mattiacci, kterému by se Brawnove zkušenosti s organizováním práce týmu F1 mohli velmi hodit. Otázkou však je, zda by byl Brawn vůbec ochoten se vrátit, když by mu Ferrari opět nenabídlo pozici šéfa týmu a jak by pak vypadala jeho spolupráce s Mattiaccim.