Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Barcelonský okruh prošel drobnými úpravami

Barcelonský okruh prošel drobnými úpravami

Změnit by se ale mohlo i pojmenování velké ceny.

Během tohoto víkendu uvidíme v TV mírně upravenou verzi barcelonského okruhu. Trať samotná se nemění, výměny se dočkalo jen několik obrubníků a upravené byly i výjezdové zóny. Organizátoři začali hned od nájezdu do zatáčky číslo 1, kde bude na jezdce čekat nový obrubník a ve výjezdové zóně za ním přibyl asfalt. Asfaltem byl nahrazen i sedm metrů široký pás štěrku na vnější straně zatáčky číslo 11. Více umělého trávníku ale uvidíme alespoň na výjezdech ze zatáček 9 a 12 a menších úprav se dočkala i série zatáček 13, 14 a 15, v nichž organizátoři upravili sklon obrubníků.

V neděli jezdci využijí dvě DRS zóny. První bude mít bod detekce 86 metrů před zatáčkou číslo 9 a bod aktivace 40 metrů za ní. Druhý detekční bod je na úrovni safety car linie a jezdci budou moci zadní křídlo otevřít na startovní rovince, 157 metrů za poslední zatáčkou.

VC Španělska - Marussia

Do příštího roku by se ale mohl změnit i název velké ceny. Trať byla postavena v roce 1991 a tehdy dostala jméno The Circuit de Catalunya. Minulý rok však byla přejmenována na Circuit de Barcelona-Catalunya. Šéf tratě Salvador Servia však v místním rádiu prezentoval záměr, ještě více zdůraznit spojitost mezi okruhem a druhým nejznámějším španělským městem. Podnik by se tedy měl přejmenovat na Velkou cenu Barcelony.