Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ecclestonovo skvělé řešení: "Méně utrácejte."

Ecclestonovo skvělé řešení: "Méně utrácejte."

83 letý Brit ještě pořád sní o návratu V8.

Snížení nákladů se pro týmy F1 a FIA opět stalo neřešitelnou hádankou, avšak Bernie Ecclestone přichází s originálním řešením.

"Když chtějí omezit své náklady, tak proč neutrácejí méně?", ptá se 83 letý boss Formule 1. "K tomu přece žádný rozpočtový strop nepotřebují! A lidé, kteří rozpočtový strop odmítají, by i tak našli způsoby jak ho obcházet."

Ecclestone si neodpustil ani opětovné rýpnutí do automobilek, které trvaly na zavedení nových a tudíž drahých hybridních motorů: "Řekněte, co je vlastně hlavní myšlenkou stropu? Přece snižování nákladů. Kvůli čemu ale máme nové motory, které jsou čtyřikrát dražší než V8? Ferrari, Mercedes a Renault utratily na jejich vývoj kolem 300 milionů liber a od týmů nyní žádají o 15 milionů ročně více než loni."

Boss Formule 1 neměl problém odpovědět ani na otázku, proč je součástí Strategické skupiny pouze 6 týmů: "Jsou tu 4 týmy (Bernie Ecclestone zřejmě nezapočítal Toro Rosso), které nejsou členy Strategické skupiny. Není na tom nic zvláštního. Některé týmy se zavázaly zůstat ve sportu minimálně do roku 2020 a poskytly sportu rozumné záruky. Týmy, které tam nejsou, nebyly dosud dostatečně úspěšné. V F1 všechno posuzujeme podle výkonnosti a toho, jak dlouho je tým součástí sportu."