Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton je odhodlán odpovědět vítězstvím

Hamilton je odhodlán odpovědět vítězstvím

Brit se vrací na jeden ze svých nejoblíbenějších okruhů.

Nicu Rosbergovi se v Monaku podařilo přerušit Hamiltonovou vítěznou sérii. Brit zvítězil ve velkých cenách Malajsie, Bahrajnu, Číny i Španělska brousil si zuby i na vavříny z nejprestižnějšího podniku Formule 1. Nakonec ale zůstal v neděli zaseknutý za svým týmovým kolegou a po kuriózních problémech s nečistotami, které se mu dostaly dovnitř přilby, musel nakonec své druhé místo obhajovat před rychlým Danielem Ricciardem. Hamilton si je po potížích, s nimiž zápasil na trati i mimo ni vědom, že potřebuje všechno hodit za hlavu a Rosbergovi odpovědět dalším vítězstvím.

"Pro tým bylo Monako dalším ze série fantastických závodů a veškerá tvrdá práce členů týmu byla odměněna výborným výsledkem" uvědomuje si 29letý závodník. "Samozřejmě, když se na závod podívám z osobního hlediska, tak jsem nedosáhl to, co jsem chtěl. Chci vyhrát každý závod, bohužel to ale nebyl můj víkend.

Dávám do závodění celé své srdce a dělám všechno, co můžu. Chci opět vyhrát a v dalším závodu ukážu ještě více energie a více odhodlání."

Hamiltonovi okruh Gellese Villeneuvea mimořádně sedí, nikdo ze současného pole nemá na kontě tolik kanadských vítězství jako on. Brit tam již zvítězil v letech 2007, 2010 i 2012, a pokud by byl i tento týden odmávaný jako první, zařadil by se v této statistice hned za Michaela Schumachera, kterému se zde podařilo zvítězit až 7krát.

"Montreal je jedním z mých nejoblíbenějších okruhů. Zde se mi poprvé podařilo vyhrát velkou cenu a město (Montreal) je prostě neskutečné. Také se zde každý rok sejde velké množství nadšených fanoušků, takže doufám v dobré počasí a velkou show!"