Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat: Red Bull Ring mi sedí

Kvjat: Red Bull Ring mi sedí

Rus na něm loni třikrát startoval z prvního místa.

Daniil Kvjat se na Red Bull Ring těší nejen jako na domácí trať Red Bullu, ale i jako na okruh, který jeho jezdeckému stylu perfektně vyhovuje. Předloni na tomto okruhu získal 2 vítězství v sérii Renault 2.0 Alps a loni vybojoval ve voze F3 hned 3 nejlepší místa na startu, které proměnil ve 3 druhá místa v cíli.

"Už jsem tam závodil ve Formuli Renault Alps a v roce 2012 jsem získal dvě vítězství. Tehdy jsem si tu trať zamiloval a loni jsem se vrátil během závodů Evropského šampionátu Formule 3. Opět jsem měl skvělý víkend a nikdy nezapomenu, jak jsem získal všechny tři pole positions, následované třemi druhými místy v závodech", upozornil novináře ruský mladík.

"Tato trať mi sedí. Má těžké brzdné body, je velmi technická a má pár opravdu zábavných rychlých i středně rychlých zatáček. Doufám teda, že Red Bull Ring bude vyhovovat i našemu STR9.

Určitě to bude výjimečný víkend pro celou rodinu Red Bullu, ale přesto potřebujeme zůstat soustředěni na naše úkoly a pokusit se najít ideální nastavení již v prvním tréninku. Musíme brát v úvahu i poměrně dlouhé rovinky, ale o časech na kolo rozhodnou především rychlé zatáčky, takže se tomu musíme přizpůsobit a najít správné vyvážení."

Daniil Kvjat získal body naposledy ve Velké ceně Číny a momentálně přehrává v interním souboji se Jean-Éricem Vergnem.