Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ecclestone mírní nadšení kolem GP Londýna

Ecclestone mírní nadšení kolem GP Londýna

Úprava legislativy však umožní opět nastartovat jednání.

Začátkem týdne vláda Velké Británie upravila zákon, který zakazoval uzavírání městských ulic pro potřeby závodů a přenesla pravomoci na místní úřady. Zpráva byla okamžitě spojována s dřívějšími plány na Velkou Cenu Londýna, o kterou se Bernie Ecclestone a někteří sponzoři a politici usilují již několik let. Boss Formule 1 však otočil kohoutkem a pustil na nedočkavce studenou sprchu. Změna zákona je prý krokem správným směrem, ale i tak je tu ještě množství dalších překážek, především finančních.

"V minulosti jsme již vedli rozhovory s bývalým starostou a spoustou dalších lidí", vyjádřil se pro tisk Ecclestone. "Záleží však i komerční stránce, protože to celé bude muset někdo zaplatit. Městské závody nejsou levnou záležitostí."

Premiér David Cameron se zúčastnil i otevření nového sídla Williams Advanced Engineering, do kterého Williams během 2 let investoval 8 milionů liber. Formule 1 je podle Camerona pro ekonomiku Velké Británie velkým přínosem.

8 ze současných 11 týmů sídlí ve Velké Británii a díky subdodavatelským společnostem prý zaměstnávají pouze v okolí Oxfordu 41 tisíc lidí, kteří pracují pro 4 300 společností.

Ani Cameronova slova neunikly Berniemu Ecclestonovi. Ten je dokázal rychle otočit ve svůj prospěch.
"Dobré na tom je, že si vláda konečně uvědomila, že Formule 1 není pouze motorsport, ale i odvětví, které národním ekonomikám přináší nemalé peníze", řekl Ecclestone, čímž naznačil, že by měly vlády jednotlivých států více investovat do udržení svých velkých cen a týmů v F1.