Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Van der Garde do závodní sedačky Sauberu?

Van der Garde do závodní sedačky Sauberu?

Holanďan je prý těsně před podpisem smlouvy.

Giedo van der Garde loni nastupoval do velkých cen v barvách britského Caterhamu, ale v zimě přijal místo testovacího a náhradního jezdce Sauberu. Už po podpisu smlouvy však oznámil, že bez závodění vydrží maximálně rok a jeho cílem je závodní sedačka švýcarského týmu. Z Nizozemska přišly zprávy, že tento cíl se mu již podařilo splnit a smlouvu na rok 2015 má prakticky v kapse.

Noviny Algemeen Daglbad tvrdí, že je “zdroje blízké Sauberu“ informovaly o blížícím se oznámení podpisu nové smlouvy s Giedem van der Gardem. Nizozemské noviny zprávu doplnily o informaci, že van der Garde by mohl nahradit Adriana Sutila ještě před koncem sezóny 2014.

"Švýcarský tým je v zoufalé finanční situaci a je veřejným tajemstvím, že za van der Gardem stojí bohatí sponzoři," píše se v holandském článku.

Kromě jedné výjimky dojel letos Sutil v každém závodě před Estebanem Gutiérrezem, ale přesto ještě nezískal ani bod a tým je závislý od mexických sponzorů. Sauber si na seznamu testovacích jezdců drží i Rusa Sergeje Sirotkina a Simonu de Silvestro, takže by se Sauber mohl nakonec rozhodnout vyměnit oba jezdce, ale opět záleží především na názoru sponzorů.