Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ecclestone a Tilke představili novou trať v Baku

Ecclestone a Tilke představili novou trať v Baku

Závodit se bude v ulicích hlavního města Ázerbájdžánu.

Bernie Ecclestone a Azad Rahimov, ázerbájdžánský ministr mládeže a sportu, včera společně ukázali světu profil tratě, která bude od roku 2016 hostit Velkou cenu Evropy. Trať povede ulicemi hlavního města Baku a jejím autorem nebude nikdo jiný než dvorní architekt Formule 1, Hermann Tilke.

"Ázerbájdžán je nejnovějším přírůstkem do kalendáře Formule 1. Z nového inovativního městského okruhu mám radost a jsem si jistý, že závod v roce 2016 bude událostí světové třídy," řekl boss F1.

"Dnešek je velkým milníkem pro každého, kdo v Baku pracuje na přípravě Velké ceny Evropy," přidal se Rahimov. "Rád bych poděkoval i Berniemu Ecclestonovi, který našel místo ve svém nabitém programu a přišel, aby nám pomohl představit nový okruh, který bude již brzy součástí tohoto vzrušujícího sportu."

Přítomen byl i Hermann Tilke a představil některé detaily okruhu: "Z projektu Velké ceny Evropy v Baku jsem nadšený a jsem rád, že už můžeme odhalit design tratě. Vytvořili jsme náročný městský okruh. Městské tratě jsou vždy náročné, ale Baku bude mít několik unikátních prvků, které se postarají o velmi vzrušující závod. Například tam bude extrémně úzká sekce vedoucí vedle starých městských hradeb. Její průjezd bude vyžadovat přesnost ale i odvahu. Naleznete zde také 2.2 km dlouhou část, v níž jezdci nesloží nohu z plynového pedálu. Vozy F1 budou mít na konci této rovinky velmi vysokou rychlost. Bude to skvělá podívaná pro fanoušky na trati i pro diváky doma u televizorů."