Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ecclestone: Závodit v Rusku není ilegální

Ecclestone: Závodit v Rusku není ilegální

Bosse F1 politika nezajímá.

Bernie Ecclestone si je jistý, že Formule 1 nedělá nic špatného a už vůbec ne protizákonného, když se chystá závodit v Rusku. USA a Evropská Unie obviňují Ruskou Federaci ze způsobení a prodlužování ukrajinské krize a na největší zemi světa, její podniky a představitelé uvalily množství sankcí. Samozřejmě se objevilo i množství hlasů, které požadovaly zrušení Velké ceny Ruska Formule 1, ale nesetkaly se s pochopením šéfů týmů, sponzorů, FIA a samozřejmě ani bosse F1, Bernieho Ecclestona.

"My jsme spokojeni, sponzoři se také zdají být spokojeni, takže pokračujeme podle plánu," řekl před víkendem Velké ceny Ruska Ecclestone. "Nikdo za mnou nepřišel, nikdo neřekl, že nemůžeme pokračovat. Sankce se nás netýkají a neděláme nic nelegálního.

Rusové chtěli, abychom sem přišli, takže jsme tady a připravujeme se na velkou cenu. S politikou to nemá nic společného. Vždycky jsem říkal, že my tady nejsme na to, abychom dělali politiku. Přišli jsme sem závodit."

Bernie Ecclestone trval na dodržení smlouvy a zorganizování Velké ceny Ruska i v době, kdy se svět obával, že ukrajinská krize propukne v ozbrojený konflikt mezi světovými velmocemi a dokonce ve stejnou dobu oznámil zahájení příprav na Velkou cenu Evropy v Ázerbájdžánu. To vyústilo až v konflikt, který vznikl v pátek před Velkou cenou Maďarska mezi šéfy týmů a novinářem, který se jich odvážil zeptat, jestli by Ecclestona následovali i do Severní Koreje.