Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nico Hülkenberg zůstává ve Force India

Nico Hülkenberg zůstává ve Force India

Budou následovat další oznámení?

Tím Force India může být spokojen s výkony obou svých jezdců a tým měl prý už dlouhou dobu připravovat nové smlouvy pro oba současné jezdce. Šéf týmu Bob Fernley v nedávném rozhovoru pro crash.net naznačil, že s podpisem váhají kvůli nejasné situací ve Ferrari, která dávala naději na postup do špičkového týmu hlavně Nicovi Hülkenbergovi.

"Smlouvy ještě nejsou připraveny, potřebujeme ještě dotáhnout pár drobností," řekl před pár dny šéf Force Indie. To ještě potrvá týden nebo dva, ale v podstatě je to hotová věc. Možná to nestihneme před Austinem, občas si dáváme s oznámením načas!

Potom však Fernley dostal přímou otázku, zda uzavření smluv brání i nejistota ohledně jezdecké sestavy Ferrari.

"Ano, je to jeden z elementů, protože se to týká smluv, které máme s Nicem. Musíme s tím počítat."

Takže pokud přijde potvrzení spojení Sebastiana Vettela, Kimiho Räikkönena a Ferrari, bude moci svou sestavu potvrdit i Force India?

"Ano, ujasnilo by se tím hodně věcí."

Namísto dvoutýdenního čekání však přišel jasný oznam, Nico Hülkenberg zůstává ve Force India. Je to vůbec poprvé, co německý závodník nezmění barvy. Dnes již 27 letý jezdec začínal v roce 2010 ve Williamsu, odkud ho však po skončení sezóny vyhodili. V roce 2011 tak zastával pouze roli testovacího jezdce Force India, o rok později se přesunul do závodního kokpitu a loni jsme ho vídali ve farách Sauberu, odkud se však po roce vrátil zpátky do Force India.

"Jsem rád, že mohu potvrdit své plány pro příští sezónu," řekl dnes Hülkenberg. "Tento tým znám velmi dobře a právě si spolu užíváme skvělý rok s pár speciálními výsledky. Tým má velké ambice a věřím, že i příští rok budeme mít konkurenceschopný balík.

Můžeme se spolehnout na Mercedes a každý v týmu je motivovaný a hladový po úspěchu. Mám z toho dobrý pocit, jsme plní nadšení a chci navázat na letošní výsledky."

Majitel týmu, Vijay Mallya dodal, že Hülkenberg hraje klíčovou roli v jejich letošním boji proti McLarenu.

"Zpráva, že Nico zůstává jezdcem Sahara Force India, potěšila každého člena týmu," prohlásil Mallya. "Velmi si ho ceníme, letos odvádí skvělou práci a konzistentně sbírá body, což je důležité pro naši pozici v šampionátu. Velmi dobře ho známe, je pravým závodníkem a dokáže tým motivovat. Jsem přesvědčeni, že je jedním z největších talentů startovního roštu a jsem hrdý, že bude i nadále závodit v barvách Sahara Force India."

Předpokládalo se, že Hülkenberg bude podpis smlouvy oddalovat až do poslední možné chvíle, pro případ že by po něm na poslední chvíli sáhlo Ferrari. Naznačuje dnešní oznámení, že karty pro příští sezónu jsou již definitivně rozdány a není na co čekat? Překvapením je i samostatné oznámení smlouvy Nica Hülkenberga, přičemž o Sergiu Pérezovi nepadlo ani slovo. Mexičan přitom už několik týdnů naznačuje, že podpis smlouvy s Force Indií je pouze formalita.