Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff bude první ženou v Race of Champions

Wolff bude první ženou v Race of Champions

Diváky zve na slunný Barbados.

Susie Wolff bude první ženou, která se zúčastní soutěže Race of Champions. Letošní soutěž se odehraje 13. a 14. prosince na Barbadosu a Skotka v ní bude pravděpodobně reprezentovat Velkou Británii. Testovací pilotka Williamsu měla soutěžit už loni, ale závod byl nakonec zrušen kvůli nepokojům v Bangkoku. Velkolepá show je především o zábavě a jezdkyně si nestanoví žádné konkrétní cíle.

"Velmi se těším, že budu znovu závodit," řekla Wolff, která naposledy soutěžila v roce 2012 v DTM. "Williams mě zaměstnává na plný úvazek, což je samozřejmě skvělé, ale nic mi nevynahradí vzrušení ze závodění, takže se už teď nemůžu dočkat. Jsem hrdá, že si mě vybrali do Race of Champions a také se těším na soupeření s nejlepšími jezdci na světě.

Samozřejmě, porazit takové závodníky nebude jednoduché, ale jako jezdec chcete vždy udělat maximum. Nemám žádné zvláštní očekávání, ještě nikdy jsem v ROC nezávodila. Ani na Barbadosu jsem ještě nebyla, ale myslím, že uprostřed prosince není vůbec špatný nápad vypadnout někam za sluncem…

Wolffovej účast oficiálně oznámil organizátor závodu, Fredrik Johnsson, který ocenil nejen její zkušenosti s vozy DTM i F1, ale také její oblíbenost mezi diváky.

Susie Wolff se tedy v prosinci setká s Romainem Grosjeanem, který bude opět reprezentovat francouzské barvy. Závodu se pravidelně zúčastňoval i vysloužilý David Coulthard a Sebastian Vettel, který ovšem vždy soutěžil po boku Michaela Schumachera.