Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjata Red Bull nezmění

Kvjata Red Bull nezmění

Kdyby nedělal věci správně, nedostal by se do F1.

Juniorský program Red Bullu dokáže dělat s kariérami svých svěřenců hotové zázraky. Daniel Ricciardo ještě loni soupeřil s Jean-Ericem Vergnem o každý bodík a letos vyhrál tři závody a v šampionátu mu patří celkově třetí příčka, Max Verstappen ještě loni soutěžil v motokárách a příští sezónu bude závodit v F1 a neméně vzrušující je příběh Daniila Kvjata, který loni vyhrál juniorskou sérii GP3 a příští rok bude možná v barvách Red Bullu bojovat o vítězství. Pouze 20 letý Rus ale chce zůstat sám sebou a svůj přístup nehodlá měnit ani v jednom z největších týmů Formule 1.

"Můj přístup se po příchodu do Formule 1 téměř nezměnil. Dělám věci podobně, jako když jsem závodil v týmech GP3 a F3," řekl Autosportu ruský jezdec. "Můj způsob práce se mi už osvědčil, tak proč bych ho měl zásadně měnit? Red Bull si mě vybral, protože se mu líbí můj současný přístup, takže vlastně neplánuji vůbec nic měnit. Je to jeden z důvodů, proč si vybrali právě mě."

A co si o najatí málo zkušeného Daniila Kvjata myslí Daniel Ricciardo?

"Myslím, že Red Bull trochu zariskoval, když se rozhodl podepsat smlouvu se mnou," řekl Australan. "Ale vedl jsem si dobře, takže když se Seb oznámil svůj odchod, rozhodli se vyzkoušet totéž s ním (Kvjatem). Danny má méně zkušeností než já, ale věří mu stejně, jako předtím věřili mně. Takže teď je na něm aby to zkusil a stal se silnějším a mou úlohou je, co nejvíce mu to ztížit! Ale myslím, že spolu budeme vycházet. Z toho nemám obavy."