Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Frank Williams hospitalizován

Frank Williams hospitalizován

Claire necestovala do USA, aby mu mohla být nablízku.

Sir Frank Williams je hospitalizován v anglické nemocnici Stoke Mandeville Hospital, důvodem jsou dekubity (proleženiny) v oblasti zad. Zpráva je vysvětlením neúčasti Claire Williamsové, dcery Franka Williamse a zároveň jeho zástupkyně v týmu F1, na páteční tiskové konferenci. Claire Williams se rozhodla zůstat v Británii se svým otcem, proto ji na boxové zídce neuvidíme ani dnes ani zítra během závodu. K týmu se opět připojí až příští týden, během víkendu v Brazílii.

"Pravděpodobně tam zůstane alespoň pár týdnů," řekl o 72 letém Williamsovi mluvčí týmu z Grove.

Frank Williams založil svůj první tým v roce 1966 a přes Formuli 2 a Formuli 3 se dostal až k zakoupení šasi Brabham, které v roce 1969 nasadil do Formule 1. Za volantem seděl Piers Courage, ten však o rok později zahynul při nehodě v Zandvoortu v šasi De Tomaso. Frank Williams pokračoval s dalšími výrobci šasi, v roce 1972 jeho tým vyrobil první vlastní vůz a v roce 1977 založil spolu s Patrickem Headem Williams Grand Prix Engineering. Od té doby Williams vyhrál 9 pohárů konstruktérů a jeho jezdci získali celkem 7 titulů mistra světa. Ten zatím poslední se datuje do roku 1997, kdy se mistrem světa stal Jacques Villeneuve.

Williams ochrnul při dopravní nehodě v roce 1986, kdy během jízdy z okruhu Paul Ricard na letiště v Nice ztratil kontrolu nad vozem. V autě s ním jel i Peter Windsor, který utrpěl jen malé zranění, ale Williams je od nehody odkázán na invalidní vozík.