Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rubens Barrichello se téměř vrátil do F1

Rubens Barrichello se téměř vrátil do F1

Veterán se měl rozloučit v monopostu Caterhamu.

Rubensu Barrichellovi je dosud líto, že se nemohl s Formulí 1 pořádně rozloučit. Brazilec končil svou kariéru ve Williamsu, ale až do konce roku 2011 si nebyl jistý, jestli ho tým z Grove nechá závodit i další rok. Williams se nakonec rozhodl zkušeného jezdce nahradit jeho krajanem Brunem Sennou a Barrichello tak z F1 nedobrovolně odešel do americké série Indycar. Brazilec má již 42 let, ale závodnickou přilbu stále ještě nepověsil na hřebík, závodí v domácí sérii Stock Car Brasil.

Fox Sports dnes přinesl informaci, že zkušený brazilský závodník se měl letos do kokpitu F1 vrátit, i když jen na 3 závody, aby se důstojně rozloučil. Příležitost mu chtěl dát Caterham, který se po Velké ceně Ruska a kauze s prasklým zavěšením rozhádal s Kamujim Kobajašim. Bývalý jezdec Jordanu, Stewaru, Ferrari, Hondy a Williamsu měl tedy zaujmout Japoncovo místo, díky čemuž by se ještě jednou postavil na start Velké ceny Brazílie a naposled zamával svým fanouškům.

"V posledních třech závodech by jezdil Barrichello," prozradil zdroj z Leafieldu. "Měli jsme již dohodu se sponzory a vše bylo na dobré cestě. Bylo by to skvělé pro celou Formuli 1."

Caterham však týden před odjezdem do USA dostihly finanční problémy a kontrolu nad jeho mateřskou společností probral správce, který týmu nedovolil opustit fabriku a vycestovat za Atlantický oceán.

Barrichello je držitelem rekordu v počtu startů do velkých cen. Zúčastnil se 322 závodů, což je jeden z mála rekordů, které nedokázal překonat ani Michael Schumacher. Ze současných jezdců má nejvíce startů Jenson Button, který jich má na kontě již 264.