Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner: Renault zaostává o 75 koní

Horner: Renault zaostává o 75 koní

Nebýt rozdílu ve výkonu, opět by vyhrával Red Bull.

Christian Horner nepřestává vyvíjet tlak na Mercedes a nadále se pokouší získat jeho souhlas s úpravou pravidel, která by platila již od roku 2015. Pohonná jednotka Renaultu za tou německou evidentně výkonnostně zaostává a Horner se snaží vybojovat úpravu pravidel, která by francouzské automobilce umožnila vylepšovat motor i během sezóny, ne pouze do konce února. Před posledním závodem sezóny a očekávaným soubojem Lewise Hamiltona a Nica Rosberga prohlásil, že i letos má nejlepší vůz Red Bull.

"Porovnejte rychlosti v zatáčkách a zjistíte, že my jsme vždy nejlepší," upozornil šéf Red Bull Racingu. "Bohužel, nemáme dostatek výkonu. Když vám chybí 75 koní, tak už na ničem jiném nezáleží. Co s tím můžete udělat? Absolutně nic."

Hornerovi se nepozdává ani pasivní přístup FIA. Není přece spravedlivé, že rok co rok omezovala výhody jeho týmu, ale nic nedělá proti dominanci Mercedesu.

"V posledních letech se vymyslelo a zakázalo mnoho věcí, jen aby nás zpomalili. Měnily se technické předpisy, byly zakázány dvojité difuzory i foukané difuzory, flexibilní části, motorové mapy…

Doufám, že Renault bude schopen snížit jejich náskok, ale bude to mít těžké. Pokud zmrazíte vývoj nové technologie, zmrazíte i její chyby, které se pak jen velmi těžko odstraňují."

Během této sezóny ale přece jen přišla jedna významnější změna technických pravidel, a to zákaz hydraulického propojení předního a zadního zavěšení kol (FRIC), což mělo nejvíce uškodit Mercedesu a Lotusu.