Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kdo bude testovat v Abú Zabí?

Kdo bude testovat v Abú Zabí?

Na okruhu zůstává také Caterham.

Než týmy F1 opustí Spojené Arabské Emiráty a vystaví letošní monoposty ve svých továrnách, čekají je ještě poslední dva testovací dny. Na vozech by se mohly objevit nové součástky vyvinuté pro vozy sezóny 2015 a v jejich kokpitech se vystřídají zkušení piloti i nováčci.

Mírným překvapením je, že na okruhu zůstali i členové týmu Caterham a Will Stevens, který se tedy do jednoho z vozů posadí v úterý i ve čtvrtek. V garáži na opačném konci boxové uličky přirozeně neuvidíme Lewise Hamiltona, který se věnuje oslavám mistrovského titulu. Zítra bude tedy testovat Nico Rosberg a ve středu vůz přebere rezervní pilot Pascal Wehrlein.

Red Bull v úterý vyzkouší Carlose Sainze mladšího, kandidáta na volnou sedačku v Toro Rosso a Ferrari zase Raffaela Marciella, loňského vítěze Evropského šampionátu F3 a člena Ferrari Driver Academy. McLaren ještě neoznámil jméno ani jednoho z jezdců pro sezónu 2015, díky čemuž bude upravenou verzi jeho letošního monopostu s motorem Honda pilotovat Stoffel Vandoorne. 22letý Belgičan skončil loni celkově druhý ve Formuli Renault 3.5 a letos mu patří druhé místo v sérii GP2.

tým úterý středa
Red Bull Carlos Sainz Daniel Ricciardo
Mercedes Nico Rosberg Pascal Wehrlein
Ferrari Kimi Räikkönen Raffaele Marciello
Lotus Esteban Ocon bude oznámeno
McLaren Stoffel Vandoorne Stoffel Vandoorne
Force India Jolyon Palmer Spike Goddard
Sauber Marcus Ericsson Marcus Ericsson
Toro Rosso Max Verstappen Max Verstappen
Williams Valtteri Bottas Felipe Nasr
Caterham Will Stevens Will Stevens