Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Symonds přirovnal Massu ke květině

Symonds přirovnal Massu ke květině

Kvete pouze ve správném prostředí.

Felipe Massa loni, po osmi letech závodění v červeném overalu, nedostal od Maranella nabídku na prodloužení smlouvy a nechybělo mnoho k tomu, aby z F1 nadobro odešel. Zkušeného Brazilce si však vybral Williams a on se mu odměnil třemi umístěními na stupních vítězů, čímž přispěl i ke konečnému 3. místu v Poháru konstruktérů. Také se mu podařilo vyhrát jednu kvalifikaci a zdá se, že znovu objevil svou rychlost, která mu v posledních letech u Ferrari scházela. Technický ředitel Williamsu si myslí, že se Massa ve Ferrari už necítil dobře a proto nepodával stoprocentní výkony.

"Felipe už ukázal, že je rychlý, vždyť před pár lety bojoval o titul mistra světa," řekl Pat Symonds Autosportu. "Předtím než se k nám přidal, jsem ho téměř neznal, ale teď už vím, že je to skvělý člověk a výborný týmový hráč. Popravdě, nečekal jsem, že bude až tak rychlý.

Díky němu vidíte, jak mohou lidé nečekaně rozkvést, pokud jsou zasazeni do správného prostředí. Myslím, že on se potřeboval dostat právě na takovéhle místo a do pozice, v jaké je nyní. Dali jsme mu tolik svobody, kolik potřeboval a on nám to oplatil spolehlivostí, rychlostí a body."