Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ecclestone se setkal s nadějným zachráncem Marussie

Ecclestone se setkal s nadějným zachráncem Marussie

Mohla by ještě povstat z popela?

Bernie Ecclestone se včera dopoledne setkal se zájemcem o záchranu Marussie. Předmětem diskuse byl nejspíš nárok nového majitele na podíl ze zisků plynoucích z prodeje TV práv a reklamy na okruzích. Marussia sice loňskou sezónu nedokončila, ale i tak jí zůstala 9. příčka v Poháru konstruktérů a u Formula One Management by měla mít odložené miliony eur. Stejně bude potřebovat výjimku, aby mohla startovat s loňským vozem nevyhovujícím novým předpisům.

"Dnes ráno jsem měl schůzku s někým, kdo by chtěl a mohl koupit Marussii," potvrdil boss F1 v rozhovoru pro Sky Sports. "Myslím, že šance na záchranu Caterhamu již nejsou zrovna vysoké, ale Marussia určitě má šanci. V průběhu 10 dnů bychom měli být připraveni oznámit, zda se to povedlo nebo ne."

Haas F1 Team je již právoplatným vlastníkem bývalé továrny Marussie v Banbury, kterou změní na svou evropskou základnu. Podle spekulací měl být právě Gene Haas tím tajemným zachráncem Marussie, americký podnikatel však tyto zvěsti popřel. Vozy Haas F1 budou designované v USA a v Banbury se budou pouze vyrábět a tým s nimi pak bude vyrážet do dějišť velkých cen. Haasův nezájem koupit celou Marussii potvrdil také Ecclestone.

"Haas F1 Team ani žádný ze současných týmů nemá o Marussii zájem."

Na jméno nadějného zájemce a možná nového vlastníka týmu F1 si tak nejspíš budeme muset ještě alespoň pár dní počkat. Mělo by ale jít o opravdu bohatého podnikatele nebo velkou společnost. Ecclestone by totiž pomocnou ruku nepodal někomu, kdo se chce na F1 pouze přiživit kroužením někde daleko vzadu za ostatními.

"Nechceme nikoho, kdo by se přišel jenom motat. To rozhodně ne. Už jsme si tím prošli na konci minulého roku a nechceme tím procházet znovu."