Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lotus má novou testovací jezdkyni

Lotus má novou testovací jezdkyni

Španělku uvidíme v E23.

Po vypadnutí Simony de Silvestro z testovacího týmu Sauberu zůstala jedinou pilotkou ve službách týmu F1 Skotka Susie Wolff. Letos však v jezdeckém overalu opět uvidíme i jinou závodnici, 26letou Carmen Jordá. Španělka se stala vývojovou jezdkyní Lotusu. Bude tedy pracovat především v simulátoru v Enstone, ale prý ji uvidíme také ve skutečném monopostu E23.

Jordá strávila uplynulé 3 sezóny závoděním v sérii GP3, za celý tento čas však nezískala ani jedno vítězství, ani jedno pódium, ani jednou se nepostavila na pole position, nezajezdila ani jedno nejrychlejší kolo a nezískala ani jediný bod. V roce 2010 se neúspěšně pokoušela prosadit v americké sérii Indy Lights a podle Wikipedie vlastně za celou kariéru v monopostech nevyhrála ani jeden závod.

"V první fáze musím pochopit fungování týmu, technickou a inženýrskou stránku a zvyknout si na vůz," řekla Jordá během rozhovoru pro Sky Sports. "To bude nejdůležitější, protože pak budu s týmem cestovat na závody, budu na poradách a strategických setkáních a budu sledovat způsob práce v F1. Je to něco úplně jiného než práce týmu GP3, který tvoří 6 lidí, jelikož tady pracuje 450 lidí.

Další důležitou věcí je můj program v simulátoru. Bude to dlouhá cesta, protože si chtějí být jisti, že budu připravena na skutečný vůz. Půjdeme krok za krokem a ve správný moment to přijde.