Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner odhadl ztrátu Renaultu na 100 koňských sil

Horner odhadl ztrátu Renaultu na 100 koňských sil

Renault zkombinoval nízký výkon a katastrofální spolehlivost.

Christian Horner patří k největším kritikům Renaultu. Už po pátečních trénincích se pustil do tvrdé kritiky Renaultu, jeho stylu práce, pohonné jednotky a její spolehlivosti, jízdních vlastností i výkonu. S motorem od francouzské automobilky se, podle jeho vyjádření, nedá jezdit a na Mercedes ztrácí přibližně 100 koňských sil.

"Máme za sebou těžký víkend a mimořádně těžký víkend pro Renault," řekl šéf Red Bull Racingu. "Je téměř nemožné řídit vůz s tímto motorem, jak si můžete poslechnout nebo přečíst ve vyjádřeních jezdců. Jasným důkazem je Danielův start, který byl docela dobrý, ale pouze do chvíle, kdy do toho promluvily jízdní vlastnosti. Mohli jste si všimnout také rozdíl ve výkonu. Momentálně na Mercedes ztrácíme asi tak 100 koňských sil."

Red Bull si posledního půl roku pochvaloval novou dohodu s Renaultem, která ho dostala do pozice partnera nebo dokonce továrního týmu. Díky ní měli začít těsněji spolupracovat na lepší integraci složitých pohonných jednotek do šasi Red Bull Racingu. Očekávaný efekt se však nedostavil a za selháním převodovky ve voze Daniila Kvjata je prý také vibrující motor Renaultu.

"Po uplynulém víkendu je důležité, abychom se s Renaultem přeskupili. Pokusíme se jim nabídnout podporu všude tam, kde to bude možné, protože momentálně je v tom trochu chaos. Rádi bychom situaci pochopili co nejdříve. Ve čtyřech vozech (Red Bullu a Toro Rosso) jsme měli dvě selhání motoru, jedno z nich po pěti kolech, a kromě toho celou hromadu problémů se spolehlivostí. Takový začátek sezóny si Renault nemůže dovolit."